pondelok 3. marca 2014

Banánové croasanty

Po obede som dostala chuť na nejaký dezert, ako to ja zvyknem hovoriť. Mama sa mi hneď do tejto každý deň omielanej vety pripojila so slovami "v obchode som kúpila mrazené kroasanty, daj si ich do trúby". Cela natešená som ich vybrala z mrazáku a začala čítať návod. Prvé čo ma zarazilo bolo; hmotnosť 450g (cca 13 kusov) a 100g-cca 1200KJ. Hneď som sáčik odložila, že ja nechcem jesť také kalorické :D a vybrala z chladničky lístkové cesto. Dlho som nad ním neotáľala a rozhodla sa že si urobím také kroasanty ale s banánom. A dám sem jednoduchý návod ako si "osladiť život" :D.
Potrebuješ: lístkové cesto, banán (podľa chuti aj tvaroh,čokoládu alebo čokoľvek iné..)
Postup: Cesto si rozvalkáš ako keď ideš štrúdlu piecť a rozdelíš na štvorce (veľkosť si môžeš sama určiť)- ja som zvolila cca 6x6cm.
Na každý vzniknutý štvorec dáš banán/tvaroh/kocku čokolády.
Zabalíš, poďla toho ako chceš :D ja som to balila odoka.
Dáš to trúby- cca 180* stupňov na 25min.
Možeš jesť spolu s džemom, jogurtom..