streda 20. júla 2016

Jablkový mrežovník s pudingom

To je tak keď spíte/ležíte/ fbkujete do 11ej a neviete či si máte dať raňajky alebo obed. Veľa z vás to pozná... Momentálne brigádujem, takže budík mám nastavený tak ako do školy a každá minútka navyše, čo si môžem pospať mi je dobrá najlepšia. Raňajky si pripravujem vždy večer (a áno nezabúdam to zdokumentovať vždy na snepe), tým pádom si môžem pospať ráno o 10/15 min. dlhšie. Predvčerom som si pripravila raňaje na viac dní dopredu, takže som dnes o 11ej vyšla z izby, vytiahla dózu so stuhnutými kakaovými vločkami z chladničky a išla ich (zohriať), dozdobiť + dať na ig. K vločkám som si dala malý banán, arašidové maslo mi manka zjedla, tak som na vrch dala domáci čerešňový džem a aby mi nebolo málo tak aj dva "vankúšiky" zo Zázvoriek (nejaké celozrnné  sušienky plnené zázvorovou náplňou). Tadáá, každodenné raňajky na miliónsty spôsob.
Dnes som mala voľno, žiaden iný program som nemala naplánovaný, tak som sa rozhodla, že idem pécit. Nechcela som znova robiť niečo zdravé, špaldové, vločkové, tak vznikol jablkový mrežovník s pudingom.
Potrebujeme (do okrúhlej misy/plechu/formy) :
- 350 kg múky
- 4 väčšie jablká (nabudúce dám viac a vynechám puding)
- puding
- štipka soli
- vanilínový cukor
-škorica
- 200g smotany/bieleho jogurtu
-150 g masla
Postup:
Múku, soľ, cukor, škoricu, maslo, biely jogurt som zmiešala, vzniklo mi trochu lepivé cesto, keď bude veľmi suché- múkové, tak pridáme trochu vody. Rukami to zmiešame, prikryjeme cesto fóliou a dáme na 2 hod. do chladničky.
Medzitým si spravíme puding, nastrúhame jabĺčka a čakáme :)
Cesto si pol hodiny pred vaľkaním vytiahneme.  Rozdelíme si ho na 1:3. Väčšiu časť dáme na spodok formy (aj po krajoch trochu). Nalejeme puding, na vrch jemne pokladáme nastrúhané jabĺčka a zo zvyšnej časti cesta si narobíme pásiky. Tak aby vyšli na celý povrch koláča, nie ako mne, že na takých 80 percent :D:D. Potom ich striedavo na koláč ukladáme, od stredu ku krajom, aby vznikla mriežka. Dáme piecť na 50 min pri 170 stupňoch. Koláč necháme vychladnúť a dáme ešte trochu stuhnúť do chladničky, nech sa puding a jablká nevylievajú.
Dobrú chuť :)